Átvilágítás

Átvilágítás, átfogó elemzés (PRS) Business-Plan

Teljes körű elemzést, pénzügyi és jogi átvilágítást végzünk. Cégvásárlás vagy hosszú távú együttműködési szerződés aláírását megelőzően javasoljuk. Segítünk meghatározni a partnerének kihelyezhető hitelkeretet.

Átfogó ellenőrzés során értékeljük az általános jogszabályi megfelelőséget, feltárjuk az esetleges adókockázatokat, valamint áttekintjük az érvényben lévő szerződések teljes körű gazdasági, jogi szempontok alapján. Az átvilágításra kijelölt cég jóváhagyásával – a titoktartási kötelezettségeknek megfelelve- nem csak egy a beszámoló alapján a pénzügyi év végén fennálló aktuális helyzetről, hanem a teljes gazdasági tevékenyről, a társaságban rejlő adókockázatokról, eszközeinek valós piaci értékéről, ingó és ingatlan vagyoni helyzetéről, általános jogszabályoknak való megfelelésről is teljes körű elemzést adunk.

Természetesen lehetőség van saját cég átfogó ellenőrzését is indítani, melyben értékeljük a belső folyamatok hatékonyságát, a társaság piacon betöltött szerepét, tanácsokkal látjuk el vevőkörének szélesítése, piaci jelenlét növelése, költségcsökkentés, általános folyamatoptimalizálás, illetve a hatékonyabb munkaerő kihasználás elérése érdekében.

Az elemzés eredményeként feltárt esetlegesen fejlesztésre szoruló területek tevékenységével kapcsolatosan specifikusan, az Ön cégére kidolgozott helyszíni oktatást tartunk a vezetőknek és dolgozóknak. Az oktatással kapcsolatban a Tréningek menüpont alatt található további információ.

Átvilágításkor többek között az alábbi adatbázisok, információk felhasználásával készítjük jelentésünket:

  • Cégközlöny;
  • Cégbírósági nyilvántartások;
  • Személyes megkeresés, interjú;
  • Elektronikus elérések, honlap, hírek;
  • Pénzügyi jelentések; főkönyv; bekért számviteli adatok;
  • Marketing-céginformáció, Piaci jelenlét;
  • Inkasszófigyelés;
  • Likviditási közlemények nyomon követése;
  • Sajtófigyelés.

Az átvilágítás több napot is igénybe vesz és partnere együttműködése szükséges hozzá. Javaslatunk, hogy a költség viselője a hitelkérő legyen, nagy hitelállomány esetén érdemes igénybe venni, mert nyugodtan alhat amíg a pénze dolgozik, és partnerének is megtérül az átvilágítás költsége, mert megkaphatja a hitelkeretet, hiszen pontosan meghatározzuk, biztosítékokkal beépítve a kihelyezhető hitel maximumát.

Az átvilágítás magyar és nemzetközi pénzügyi riportolási standardok alapján történő vizsgálat és riport készítése (magyar és/vagy angol nyelven).

Éves szerződött partnereink és ügyfeleik 50%-os kedvezménnyel vehetik igénybe szolgáltatásunkat.

iránytű