Céginfó

A Magyarországon bejegyzett összes társas vállalkozás naprakész cégadatait, valamint az ügyvezetők, és tulajdonosi kör érdekeltségeinek kapcsolati hálóját tudjuk szolgáltatni. Egyszerűen leszűrhető a leendő partner piaci helyzete és viselkedése, a pénzügyi adatokból pedig a gazdálkodásáról kapunk képet. A kiemelt információk mellé, minősítjük is a lekérdezett céget. A pénzügyi adatok mellett a bejelentett alkalmazottak számát, aktuális és nem hatályos NAV és egyéb jogi eljárásokat is látjuk. Partnereink segítik egymást belső információkkal, kapcsolattartóinkon keresztül.

A céginformáció kérhető szóban azonnal, illetve faxon, e-mailen.

Országos működésünk és piackutatásaink is segítik rendszerünk eredményességét.    

images (8)Megelőzési céginformációnk nagyon hatékony és eredményes, egy titka van, használni kell! Ebben segítünk, ne Önnek kelljen drága rendszereket hosszú ideig böngészve valamilyen konklúziót levonva nem megalapozott döntést hoznia, hanem jól felkészült, tanult elemzők segítsék munkáját pontos, hasznos információkkal.

A céginformáció szükségessége, célja, követelménye:

A magyar társadalom üzleti információs igényének növekedését a hazai cégek számának rohamos emelkedése, a piac sokszínűsége, az élénkülő belföldi és külföldi üzleti kapcsolatok, a vegyesvállalatok számának bővülése okozza, a körbetartozások pedig igényeinket generálják. A piacgazdaság résztvevői tudni szeretnék, hogy mindennapi ügyeik során milyen társasággal, vállalkozóval, intézménnyel kerülnek kapcsolatba, ezért kiemelkedően fontos szerepet játszik a partner leinformálása. A céginformáció fontos szerepet tölt be a követeléskezelésben, melynek szintjeit az 1. ábra szemlélteti.

1. ábra A céginformáció helye a követelés kezelésben

cegminosito-ceginfo

A céginformációra tehát szükség van, mert:

 • az információ hatalom,
 • versenyelőnyt biztosít,
 • csökkenti a szállítók és a vevők közötti üzleti kockázat mértékét,
 • áthidalja a földrajzi távolságokat,
 • mérsékli az úgynevezett nyitva szállításból (utólagos, átutalással történő fizetés) eredő gazdasági nyomást,
 • nő a fizetésképtelenségi eljárások száma (felszámolás, végelszámolás, csődeljárás),
 • a piaci információk gyakran szubjektívek,
 • az üzleti bizalom napjainkban már nem elég,
 • a fizetési morál hektikus, a magyar cégek nem fizetési indexe – Non Payment Rate Tax – 1996-ban világátlag feletti volt. Azóta a fizetési morál semmit sem javult, sőt a válság ezt csak még jobban mélyítette.

Megoldást a megfelelő értékű céginformáció jelenti, amely:

 • objektív,
 • naprakész,
 • gyorsan és könnyen elérhető,
 • megfizethető,
 • pontos, friss adatokból készül

minősített céginformáció esetén a tényadatok mellett értékeli, minősíti a pénzügyi helyzetet, a fizetési morált, a cégfejlődést.

Hazai cégek céginformációs szokásai (2012 M.I. statisztika):

cegminosito-ceginfo-02

11% Egyáltalán nincs szűrés vagy teljesen rosszul működő. Legnagyobb kockázati szintű, úgynevezett kamikaze vállalkozások.

12% Nem ellenőrzik partnereiket, csak saját benyomásaikra és tapasztalataikra hagyatkoznak a hitelezés során. Sok esetben a rutin és a piaci szegmensben eltöltött idő sokat segít, de tapasztalataink szerint a szándékos „megtévesztőket” nem könnyű kiszúrni és sokszor elérik a nagy összegű fizetési könnyítést, 1-2 alacsonyabb összegű kifizetett számla után. 

21% Ajánlások és nem ellenőrzött referenciákon keresztül. Ha van módunk, mindig ellenőrizzük a referenciákat, ne elégedjünk meg a bemondással. Ráadásul sok háttér információt is szerezhetünk. De sajnos leszűkítjük a piacot magunk körül, ha nem merünk nyitni önállóan új cégek felé.

23% Internetes cégközlöny és egyéb adatbázist használnak. Jó megoldásnak tűnk, de a már nem hatályos adatok sokszor nem látszódnak és nem derül ki, a leendő partner előélete, ezáltal megtévesztő adatokat mutathat.

9% Megszüntették a hitelezési rendszerüket, csak készpénzes fizetés lehetséges. Nagyon leszűkítik a piacot maguk körül, hátrányba kerülnek versenytársaikkal.

20% Kapcsolatban állnak valamilyen ellenőrzési rendszert működtető céggel. Legoptimálisabb megoldás, azonban ügyelni kell, az adatok pontosságára és frissességére. A saját maga által böngészendő rendszerek időt rabló és a nem avatott szemeknek megtévesztő is lehet. Mi a GA-4 Kft.-nél arra törekszünk, hogy azonnal, szakemberek által nyújtott friss információ segítse vállaklozását.

4%Soha nem is alkalmaztak még halasztott fizetést.

A Magyarországon bejegyzett összes társas vállalkozás naprakész cégadatait, valamint az ügyvezetők, és tulajdonosi kör érdekeltségeinek kapcsolati hálóját tudjuk szolgáltatni. Egyszerűen leszűrhető a leendő partner piaci helyzete és viselkedése.

Marketing-céginformációs rendszert is használjuk.

Nagyságától függetlenül mindenfajta vállalkozás sikerét döntően befolyásolják a rendelkezésére álló információk. Az optimális beszerzési források felkutatása, a piaci változások időben történő felismerése, a potenciális ügyfélkör felkutatása és megnyerése, valamint a konkurens vállalatok alapos felmérése létfontosságú minden gazdálkodó egység életében. Erre kínál megoldást a GA-4 Kft. marketing-céginformációja, amely a jogi és minősített céginformáción kívül kommunikációs paramétereken alapul.

A marketing-céginformációs rendszerek B2B (Business to Business)típusúak, azaz a cégek közötti üzleti kapcsolatokra koncentrálnak.

Légy résen!

Jelenleg több, mint 1 millió működő cég van Magyarországon.

Ezen kívül több mint 70.000 áll jogi eljárás alatt (felszámolás, végelszámolás, csődeljárás)

700.000 törölt cég van mar.

Hetente legalább 400 cég kerül felszámolás alá, 300 cég végelszámolás alá.

CÉGINFÓ SZOLGÁLTATÁSUNKAT ÉVES SZERZŐDÖTT PARTNEREINK DÍJMENTESEN, KORLÁTLAN SZÁMBAN VEHETIK IGÉNYBE.